clopot1O producție cinematografică autohtonă ,, Etajul 2” în regia lui Dumitru Țurcan Diaga, absolvent AMTAP, realizată cu participarea a două studiouri de film ,,TroFilm” și ,,TFMD” lansate cu scopul de-a realiza și distribui filme artistice, documentare, ficțiune pe piața autohtonă cât și cea din afară invită publicul cinefil în fața marelui ecran pentru ai trezi gustul filmului de acasă.
Fiind întrebat despre ce este filmul ,,Etajul 2”, regizorul a răspuns că este un film de mediu-metraj în care satisfacerea egoului propriu distruge viața unui tânăr naiv și îndrăgostit. În urma unui tragic accident, acesta își pierde ambii părinți. Rămas în viață, el ajunge într-un scaun cu rotile. Un film artistic care dincolo de un subiect social, actual și ignorat accentuează de asemenea defectul omului contemporan- egoismul. Legătura cauză -efect, punctul culminant și deznodămîntul invintă atât actorul cât și spectatorul la un dialog cu sine însuși. În film au jucat actori ca: Doina Severin actriță la teatrul ,,Eugen Ionescu”, Nicu Țurcanu actor la teatrul ,,Geneza Art”, Cristian Pletiniuc, Ana Mardare, bine cunoscutul interpret și actor Guz.Durata filmului este de 34 minute, muzica din film este semnată de Elias Tadevs plus o echipă de tineri cineaști profesioniști.
Premiera filmului va avea loc la cinematograful ,, Gaudeamus” în data de 12 octombrie. Pentru mai multe detalii accesați www.etajul2.com.


Renata Popa

Go to top