Adrian_Punescu"Oricum, în ciuda suferinței, a umilinței și a morții programate, sînt un norocos, sînt un caz antologic, sînt un răsfățat. Supraviețuiesc. Și scriu. Și iert. Și iubesc. Și sper. Și mi se pare că aș putea-o lua, oricînd, de la capăt." Adrian Paunescu - "Liber să sufăr"
  

Contract
Cum te-am iubit, te voi iubi mereu/ Și, în desfășurările postume,/ Eu în contractul meu cu Dumnezeu/ N-am să te uit și-am să te strig pe nume.

Lacrimi
Eu simt că mor uitindu-mă-ndărăt/ Și cum coboară lacrimi să mă spele,/ Te caut într-un cuib de rândunele,/ Mi-e dor, măcar în poze, să te văd./ Si, totuși, dincolo de-acest prăpăd,/ Tu ce mai faci, motiv al vieții mele?

Scrisoare
Scrisoarea mea e de ulei, femeie,/ ulei din candele, ulei din căni,/ ți-o scriu ca să-ți mai treacă întristarea/ ți-o pun pe amintire și pe răni.

Salvare
Apleacă-ți ființa prin ceața albastră/ Să naștem salvarea din dragostea noastră/ și roagă-te fiului tău ce e-n tine,/ Să vină mai repede, să-ți fie bine.

Tăcere
Să tac iubirea mea adânc-bolnavă,/ să tac și fulgerul că te-aș zdrobi,/ să tac ca încleștatul de gingii,/ să tac și a revanșă, a gâlceavă./ M-aș plânge pân-la os și pân-la nume/ prin ochi, ca lacrima să ies din lume.

Go to top