D'ale Lui...

partole

Se întâmplă să-mi fie greu, atunci scriu tot felul de povești și, foarte ciudat, încep să mă simt mult mai bine. Apoi, când nu pot avea ceea ce mi-aș dorit, când realizez că timpul a trecut pe dinaintea mea lăsându-mă cu nimicuri în față, prind a scrie de parcă pe toate le-aș avea. În fine, ajung să fiu cea frumoasă, dar și urâtă; bogată și săracă; admirată și respinsă. Devin o alta! Și, indiferent de faptul că personajul nu sunt eu, prin el, prin tot ce simte acesta (grație mie!), sunt cel/cea care a trăit momentul ...(C.P.)


brancusiGermenul, oul, trunchiul, zborul, somnul, sărutul și numărul, toate cauzele primare ale universului se regăsesc în identitatea lor, în motivele operei de arta și în figurile pe care artistul le poruncește pietrei sau metalului.
Niciodata sculptura nu s-a apropiat mai mult, prin mâna vreunui alt sculptor, de o reprezentare atât de desăvârșită a esențelor. (Jean Cassou – preața la monografia Brâncuși de Ionel Jianu – 1963.)

ianosturcanu

"Un neoromantic jucându-şi postura, un veşnic îndrăgostit cu manifestări donjuaneşti, evoluând lesne de la melancolie la ironie şi de la interiorizare la extrovertire, cu ceva histrionic (dar şi melancolic) în tot ce face şi în tot ce exprimă". (Tudor Cristea- Poeții din Basarabia)

gafencuCredință
Credinţa sinceră – “În viaţa aceasta credinţa e totul. De aceea, omul fără credinţă e mort”.

“Fără Hristos, Dumnezeul nostru, viaţa ar fi o totală zădărnicie, cu un singur scop: de a suferi fără nici o nădejde.”

“În toate împrejurările roagă-te lui Dumnezeu să se împlinească voia Lui.”

Nichita_Stanescu„El a optat total pentru poezie, neglijându-și viața de familie, disciplină zilnică, sănătatea. Dar a fost o alegere conștientă și asumată. Nu și-a construit un personaj, era un personaj. Și a trăit risipind din ființa lui. Nu putea altfel.”

(Dora Stănescu - interviu Iulia Arsintescu, Atelier LiterNet)

Mircea_Eliade“Un bărbat fascinant, tocmai pentru că, alături de un trup viril și elastic, avea o extraordinară suplețe în gesturi și în priviri, o feminitate care nu te stingherea, o căldură și o comunicativitate extraordinară.“ Maitreyi 

Ana_Blandiana„Dorul este cel mai abstract și cel mai altruist dintre sentimentele mele, este legea care-mi face sufletul iobag pe un petec de pământ. (...) Înaintez sub încărcătura de imagini, de suferințe și de iubiri înfășurate în nebuloasa de dinaintea nașterii mele, pe care o port cu mine mereu într-o continuă, exaltată, epuizantă comparație,

Octavian_PalerCred că o parte din sufletul meu are ceva feminin. Și asta-i poate chiar bizar, dacă mă gândesc la felul meu posac de a fi. Eu sînt un tip destul de acru, de ursuz, de posomorât, dar e ceva, probabil în psihologia mea, în sufletul meu, care mă face să înțeleg mai bine decât sufletul unui bărbat, sufletul unei femei. (Octavian Paler – interviu acordat revistei Tango, în iunie 2006) 

Herman_Hesse„Normalii“ sunt, după părerea mea, meniți să păstreze forma existentă, un mod de viață, o rasă, o specie, s-o protejeze și s-o întărească pentru a se asigura pe ei înșiși. Fantaștii, în schimb, nu se dau înapoi să facă salturi, să viseze negînditul, pentru că, cine știe, într-o bună zi, peștele să devină animal de uscat, iar maimuța - om. (Herman Hesse)
 

Tudor_Arghezi„Dragostea totală e un complex de trup și sentimente, laolaltă... Fără participarea intensă a sufletului, dragostea e o pilitură de oase și o goană de căi în agonie.“

(Tudor Arghezi)
William_ShakespeareCând dragostea vorbește, vocile tuturor zeilor par a fi adormite în armonia raiului.(William Shakespeare)
Adrian_Punescu"Oricum, în ciuda suferinței, a umilinței și a morții programate, sînt un norocos, sînt un caz antologic, sînt un răsfățat. Supraviețuiesc. Și scriu. Și iert. Și iubesc. Și sper. Și mi se pare că aș putea-o lua, oricînd, de la capăt." Adrian Paunescu - "Liber să sufăr"
  

Grigore_Vieru"Sunt iarbă. Mai simplu nu pot fi"

Clipa
Clipa este un grăunte,
Clipa-i floarea dintr-un pom.
Două clipe, mai rotunde,
Sunt privirile la om.

Mihai_Eminescu"La zidirea Soarelui, se știe,/ Cerul a muncit o veșnicie,/ Noi, muncind întocmai, ne-am ales cu,/ Ne-am ales cu domnul Eminescu./ Domnul cel de pasăre măiastră,/ Domnul cel de nemurirea noastră."- Grigore Vieru

Ion_Luca_Caragiale„La noi, minciuna, adulterul, uneltirea mișelească sunt niște nimicuri pline de haz de care rîd toți cu multa poftă.“

Ion Luca Caragiale
Go to top