Weekend Film Menu

The_artist

Sinopsis: Vă mai amintiţi zilele de demult, atunci când filmele erau glorioase, magice si mute? Nici eu, dar trecerea de la epoca filmului mut într-una de mit este ceea ce "The Artist", Michel Hazanavicius. Desi protagonista  poartă doliu odată cu apariția sunetului, "The Artist" în sine este mai interesat în celebrarea intervalul de putere şi de un mediu care poate strălucire, leșin și suferă atât de frumos ca acesta nu are nevoie într-adevăr.  ”The Artist "este un film emoţionant şi mai ales tăcerea, cu o coloana sonora muzical despre un idol film de îmbătrânire, o actrita tanara plin de viaţă şi trecerea a filmului mut-... Hollywood, 1927. Actorul de filme mute George Valentin se întreabă dacă venirea filmelor cu sonor îl va arunca în uitare. Între el şi dansatoarea Peppy Miller au loc scântei, aceştia îndrăgostindu-se unul de celălalt.

12Sinopsis: Pelicula este un remake după Twelve Angry Men („Doisprezece oameni furioşi”) de Sidney Lumet – produs la mijlocul secolului trecut, în 1957, dar ilustrând în varianta Mihalkov un „caz rusesc”. Subiectul poate fi rezumat în câteva propoziţii. S-a încheiat şedinţa de judecată. Un tânăr cecen, care şi-a pierdut familia în război, este acuzat că şi-a omorât tatăl adoptiv, un ofiţer rus. 12 juraţi, reprezentând diferite caractere/segmente ale societăţii ruseşti de astăzi. Cazul pare limpede, probele îl acuză pe tânărul cecen, însă unul dintre juraţi, în mod surprinzător, votează împotriva verdictului dat de colegii săi. El nu-şi poate explica opinia separată, dar simte că poate greşi condamnându-l la închisoare pe viaţă pe acel tânăr… Începe un lung şir de monologuri, a cărui desfăşurare conduce în cele din urmă la o schimbare radicală a opţiunii juraţilor. Aceste monologuri încrucişate, care nu reuşesc nicidecum să producă o adevărată dezbatere, constituie, de fapt, substanţa acestei pelicule…

THE_ART_OF_GETTING_BY

Sinopsis: Un film adolescentin cu un personaj visător, timid și neînțeles de către părinții săi. George este un tânăr singuratic, care a făcut totul până în anul de absolvire, mai putin o zi reală de munca. El ar prefera să deseneze şi să citească Camus în sala de mese, şi pentru a o evita pe mama sa (Rita Wilson) şi tatăl vitreg (Sam Robards), atunci când merge acasă după şcoală. În lumea lui Wiesen, părinţii sunt avataruri patetice din eşecurile unui  adult, în timp ce profesorii manigestă abnegaţie la interesele elevilor lor, chiar şi atunci când elevii nu au nici un interes în nimic. El se împrietenește cu Sally, o fata populară, dar complicată, care recunoaște în el un spirit înrudit.

Go to top