DESPRE OMUL FRUMOS – DAN PURICPrin lucrarea sa,”Despre omul frumos”, Dan Puric încearcă să ofere unei lumi pe care o vede într-un continuu proces de dezumanizare soluția descoperirii și redescoperirii frumosului, omul frumos reprezentînd, din perspectiva sa, factorul cheie în conservarea umanității.
„Despre omul frumos” arată că românii, ca popor, înăbușiți de propria umilință si de vicisitudinile destinului lor ca popor au ferecat atît de departe frumosul și tot ceea ce este legat de el, încît acum au devenit aproape incapabili să îl recunoască, chiar și atunci cînd îl văd lîngă ei sau în oglindă.
Dan Puric nu vede poporul sau salvarea identității sale, decît într-o strînsă legătură cu Dumnezeu, considerînd că românii nu sunt numai indivizi, ci persoane, pe care le îndeamnă la redescoperirea și iubirea de sine, la ascultarea glasului inimii și la renunțarea la „rușinea de a fi român”. Dar, pentru a se împăca cu această condiție a lor de români, este esențial să se împace în primul rînd cu sine.
„Despre omul frumos” este un volum în care autorul se adresează direct, cu franchețe, cititorului oferind o perspectivă nouă asupra unor probleme vechi și dureroase și, de ce nu, o cale de vindecare spirituală prin frumos.

Go to top