Pictura este una dintre cele  mai frumoase arte. Este un lucru interesant faptul că mai mulți bărbați decât femei s-au remarcat în pictură, iar acest lucru nu face decât să demonstreze faptul că bărbații știu să aprecieze mai bine frumusețea. Mai jos sunt prezenți unii dintre cei mai prolific și celebri pictori ai tuturor timpurilor:

Pierre_Auguste_Renoir

10. Pierre-Auguste Renoir(1841-1919)

A fost un pictor francez foarte celebru al impresionismului. Acesta s-a născut în Franța într-o familie ce aparținea clasei muncitoare. Și-a descoperit talentul în copilărie când a fost ales să picteze pe porțelanuri. A început să își expună picturile de la vârsta de 23 de ani însă popularitatea a apărut mult mai târziu. În anul 1982 s-a îmbolnăvit de artrită reumatoidă, însă a continuat să picteze chiar dacă boala i-a afectat sever mobilitatea și era în scaun cu rotile. Se spune că acesta își lega pensula de mâna paralizată pentru a picta, însă acesta e considerat doar un zvon fals deoarece Renoir a putut să țină pensula în mână până în ultima zi din viață și bandajele serveau prevenirii de iritații ale pielii.

Van_Goth

9. Vincent van Gogh(1853-1890)
Este unul dintre cei mai celebri pictori ai post impresionismului și ai picturii în general. A avut o influență de neegalat asupra artei din secolul XX. Van Gogh iubea arta de la o varstă fragedă, începând să deseneze în copilărie, însă doar la vârsta de 20 de ani a început să picteze cu adevarat. Doar în 10 ani a pictat peste 2100 de opere. Povestea morții lui Van Gogh, sau cel puțin pașii până la moartea lui sunt o întâmplare destul de interesantă. În 1888 Van Gogh se năpustește asupra lui Paul Gauguin cu un cuțit, însă dându-și seama ce fapta ar fi putut să comită, se intoarce acasă si își taie urechea.
Se pare ca în 1889 sanatatea mentalaăa lui Vang Gogh începuse să se deterioreze fiind internat într-un spital. Însă starea lui nu s-a îmbunătățit, ba chiar s-a înrăutățit considerabil.  Moartea sa a fost la fel de tragică, acesta sfârșind prin sinucidere cu un pistol în timp ce iesise pe câmp să picteze. Sicriul său și întreaga camera în care au avut loc funeraliile au fost împodobite cu floarea soarelui, aceasta fiind floarea preferată a lui.

KILMT_GUSTAVE

8.Gustav Klimt(1862-1918)
A fost un pictor simbolist foarte celebru fiind unul dintre cei mai populari membrii ai seccesiunii vieneze. Subiectul principal al picturilor sale a fost trupul femeii, operele sale fiind marcate de un erotism aparte. Se spune ca acesta a avut numeroase legături și aventuri amoroase, însă totodată a avut o singură dragoste trainică, pe care a reprezentat-o în foarte multe tablouri. Acesta moare din cauza unui atac cerebral la cateva luni dupa ce fusese numit membru de onoare al Academiilor din Viena și Munchen.

Pablo_PICASSO

7. Pablo Picasso(1881-1973)
Este unul dintre cei mai influenți și celebri artiști ai secolului XX. Acesta a demonstrat că are un talent artistic extraordinar, pictând într-o manieră realistă încă din copilărie. Un aspect interesant al operei sale este Perioada albastră, ce avut loc în perioada 1901-1904, perioadă în care acesta a pictat numai în nuanțe de albastru sau verde albăstrui rareori picturile conținand și culori calde. Totodată Perioada Roz a fost caracterizată printr-un stil mai cald, ce conținea culori calde precum portocaliul sau rozul și teme mai vesele. Acesta a murit în timpul unei cine cu familia, la vârsta de 91 de ani ultimele sale cuvinte fiind “Beți pentru mine, beți pentru sanatatea mea, știți că eu nu mai pot să beau“

ANDY_WORHL

6. Andy Warhol(1928-1987)
Este un pictor american foarte celebru, fiind cunoscut mai ales pentru că a fost liderul Mișcării Pop. Warhol a fost subiectul a numeroase expoziții, cărți, articole și filme documentare. El a spus celebra expresie “15 minute de faimă“. Cel mai mare preț plătit pentru o pictură de-a sa a fost 100 de milioane de dolari, preț atins până în prezent doar de Picasso, Van Gogh, Renoir sau Klimt. Deoarece Wathol amâna mereu vizita unui medic din cauza problemei sale cu vezica biliară din cauză ca îi era frică să intre în spitale și să vadă doctori, moare din cauza unei aritmii cardiace post operatorii, în timpul somnului.

PAUL_RUBENS

5. Peter Paul Rubens(1577-1640)
A fost un pictor celebru al curentului Baroc, ce propunea mișcare, culoare și senzualitate. Rubens a fost un artist prolific. Operele sale abordau mai mult teme religioase, istorice, mitologice și de vânătoare. Picta portrete în special ale prietenilor săi și la o vârstă mai înaintată începuse să picteze și peisaje. A realizat designul pentru tapete și printuri si chiar pentru casa sa. Rubens a murit de gută.

claude_MONET

4. Claude Monet(1840-1926)
A fost fondaturul impresionismului francez și cel mai consistent si prolific practicant al filosofiei curentului impresionist de exprimare a propriilor percepții prin natură. Numele de impresionism reiese din titlul unei picturi numită Impresie, Răsărit. A murit de cancer de plămâni la vârsta de 86 de ani. Acesta a insistat ca ceremonia de înmormântare să fie simplă și de aceea au fost prezenți acolo doar 50 de oameni. Casa lui este una dintre principalele atracții din Giverny, fiind vizitată de turiști din toată lumea.

PAUL_CEZANNE

3. Paul Cezanne(1839-1906)
Este un artist francez al curentului Post-Impresionist a cărui muncă a ajutat la tranziția dintre concepția din secolul XIX spre o cu totul altă lume a artei în secolul XX. Cezanne formează podul dintre Impresionismul secolului XIX și Cubismul secolului XX. În timp ce lucra pe teren o furtună l-a prins pe Cezanne, însă acesta a hotărât să lucreze mai mult de două ore chiar dacă ploua. Pe drumul spre casa a leșinat și a fost dus de un sofer care era în trecere până unde locuia. Îngrijitoarea a încercat să îi facă circulația să revină și a reușit într-un final, însă după o zi Cezanne a murit din cauza penumoniei.

MIDIGLIANI

2. Amadeo Modigliani(1884-1920)
A fost un pictor și sculptor italian ce a urcat în principal în Franta. Modigliani a avut un stil modern, caracterizat de fețele similare cu măștile și lungirea formelor. Acesta a murit din cauza meningitei, accentuată de sărăcie, multă muncă și dependentă de alcool și droguri. Iubita lui, Hebouterne era însărcinată în nouă luni când Modigliana a murit și s-a aruncat de la al cincilea etaj împreună cu copilul ei nenăscut la o zi după moartea lui Modigliani. Cei doi sunt înmormântați în același loc.

DA_VINCI

1.Leonardo Da Vinci(1452-1519)
A fost unul dintre cei mai buni pictori întâlniți până în prezent. Având o personalitate și un talent extraordinar da Vinci a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, om de știință, matematician, inginer, inventator, anatomist, geologist, botanist și scriitor. Geniul său a condensat idealului umanist al Renașterii. Mintea și personalitatea lui da Vinci erau super-umane și nemaîntâlnite. Viața lui intimă este un subiect controversat. Se pare că da Vinci avea înclinații sodomice. Sanatatea i se deteriorează din cauza unui atac vascular cerebral și inima sa încetează să mai bată în data de 2 mai 1519.

Go to top